HABERLER VE ETKİNLİKLER
2024-2025 Akademik Yılı Erasmus+ Öğrenim ve Staj Hareketlilikleri Hibe Listeleri 23.07.2024

2024-2025 Akademik Yılı Erasmus+ Öğrenim ve Staj Hareketlilikleri Gerçekleştirmeye Hak Kazanan Öğrencilerin Dikkatine

Aşağıda yer alan açıklamaları dikkatle okumanız önem arz etmektedir.

Üniversitemiz her yıl Türkiye'deki üniversiteler arasında en yüksek hibe alan ilk üç üniversite arasında yer almaktadır. Bu başarıyı bu yıl Türkiye ikincisi olarak devam ettirmiştir. Bu başarıda emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkür ederiz.

Avrupa Birliği Başkanlığı nezninde Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kurumumuza tahsis edilen hibe desteğinin tamamı dağıtılmış olup, bu hibe miktarına ek olarak her bölümümüze Erasmus+ Programı Birimi bütçesinden de ek hibe desteği sağlanmıştır.

 

Uyarılar / Hatırlatmalar

Öğrenim hareketliliğinde hibe almaya hak kazanan öğrencilerden Erasmus hakkından vezgeçenler veya hibe almak istemeyenler olması durumunda, aynı bölümde hibesiz durumda bekleyen öğrencilere başarı sırasına göre hibe aktarımı devam edecektir. (Erasmus+ Program Birimi gerekli gördüğü takdirde, bütçenin yetmediği durumlarda öğrencileri mağdur etmeyecek şekilde hibe aktarım şartlarını önceden haber vererek durdurabilir ya da değiştirebilir). Web sayfamızda yayınlanan Hibe listesinde isminin yanında hibe durumu HİBELİ olarak ilan edilmedikçe hiçbir öğrencimiz hibeli duruma geçmiş sayılmaz.

Hibe almaya hak kazanan ancak bu haklarından vazgeçen veya faaliyeti gerçekleştir(e)meyecek olan öğrencilerin, hibenin ve kontenjanların etkin kullanımı adına  haklarından vazgeçtiklerini web sayfamızda yer alan dilekçeyi doldurarak Bölüm Erasmus Koordinatörlerine onaylattıktan sonra Erasmus Başvuru Sisteminde (ytuerasmus.yildiz.edu.tr) ilgili alana yüklemeleri gerekmektedir. Dilekçeler aylık periyotlarla işleme alınacaktır. Sizler tarafından yüklenecek dilekçelere istinaden Hibe listesinin her ayın ilk haftası güncellenerek web sayfamızda ilan edilmesi planlanmaktadır.

Hibe durumu Hibeli-Hibesiz olan öğrencilerin Güz dönemleri hibeli, Bahar dönemleri hibesiz olarak planlanmıştır. Vazgeçen hibeli öğrencilerin olması durumunda bu grupta yer alan öğrenciler Bahar dönemleri için de hibe alabileceklerdir.

Staj hareketliliğinde hibe aktarımı yapılmamaktadır.

 

Dilekçe Teslimi ve Puan Kesintisi

Faaliyetlerine ilişkin dönem/tarih aralığı, üniversite/kurum/ülke değiştirmek isteyenler ve haklarından vazgeçenler dilekçe ile Erasmus+ Program Birimine başvurabilirler. Dilekçenin e-posta ile gönderilmemeli ytuerasmus.yildiz.edu.tr adresinde ilgili kısma yüklenmelidir.

Her öğrencinin yalnızca bir kez dönem değiştirme ve yalnızca bir kez kurum değiştirme hakkı bulunmaktadır. Mağduriyet yaşamamak adına kesin kararınızı verdikten sonra dilekçelerinizi Bölüm Erasmus + Koordinatörünüze onaylatıp ytuerasmus.yildiz.edu.tr adresinden Erasmus Otomasyon Sistemine yükleyebilirsiniz.

Bir sonraki başvurunuzda puan kesintisi ile karşılaşmamak için Süreç Takviminde yazan dilekçe son teslim tarihlerine uymanız gerekmektedir. Bu tarihlerden sonra teslim edilen dilekçe sahiplerinden bir sonraki Erasmus başvurularında puan kesintisi kesinlikle uygulanacaktır. Ayrıca dilekçe teslim etmeyen ancak hareketlilik de gerçekleştirmeyen öğrenciler dönem sonlarında Erasmus+ Program Birimi tarafından listeden çıkartılacak ve bir sonraki başvurularında puan kesintisi yapılacaktır.

Bölüm Erasmus Koordinatörü onayı olmayan dilekçeler geçersizdir.

Dilekçe formatlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilekçe son teslim tarihlerine web sayfamızın Hızlı Erişim kısmında bulunan Süreç Takviminden ulaşabilirsiniz. Süreç Takvimi için tıklayınız.


Vize Başvurusu için Evrak Talebi

Koordinatörlüğümüze ulaşan bazı vize bilgilerine linkten ulaşabilirsiniz.

Vize için teyit belgesi talep eden tüm öğrencilerin Kabul Belgesini KİON Erasmus sistemine yüklemeleri Teyit Belgesi talebi olarak değerlendirilecek ve işleme alınacaktır. Teyit belgeleri Koordinatörlüğümüz tarafından haftada 2 gün olacak şekilde imzalanacak, KİON Erasmus Sistemindeki profilinize yüklenecek ve e-posta ile yüklendiği bilgisi verilecektir. Evrağınızı sisteme yüklediniz ve üzerinden 5 iş günü geçmesine rağmen belgeniz hazırlanmadıysa erasmus@yildiz.edu.tr adresimize Teyit Belgesi Talebi konu başlığı kullanarak e-posta gönderebilirsiniz. Bu süreden önce bu konuyla ilgili e-posta göndermeyiniz.

Daha önce hibesiz teyit belgesi alan ancak hibeli duruma geçen öğrencilerin belgelerini hibeli olarak güncelletmesi gerekmektedir.

 

Dosya teslimi ve diğer hatırlatmalar

1)  Belgelerinizi yurt dışına çıkmadan ortalama 15 gün önce Erasmus otomasyon sistemine (ytuerasmus.yildiz.edu.tr) yüklemenizi öneririz. Dosya teslimi ve belgeler için birimimiz web sayfasında yer alan Giden Öğrenci kısmını inceleyiniz.

2)  Dosyanızın kontrolünün yapılabilmesi için zorunlu statüsünde yer alan tüm belgelerinizin sisteme yüklenmiş olması gerekmektedir. Tüm belgeleri tarafımızca onaylanan öğrencilere sözleşmenin imzalanması için ofisimiz tarafından e-posta gönderilecektir. Sözleşme, öğrenci tarafından ya da noterden alınmış vekaletname ile vekili tarafından imzalanmalıdır. Sözleşmenin ıslak imzalı olması gerekmektedir. Öğrenci tarafından tamamlanan dosyaların ofisimiz tarafından da incelenme süresi ortalama 5 iş günüdür.

Sözleşme hibeli ya da hibesiz tüm öğrenciler tarafından imzalanması zorunlu bir belgedir. Öğrencilerin Erasmus+ Hareketliliği, Hibe Sözleşmesinin öğrenci ve ofis tarafından imzalanması sonrasında resmiyet kazanacaktır.

3)  Faaliyetinizin geçerli sayılabilmesi için hem gidiş hem dönüş evraklarınızın tam olması gerekmektedir.

NOT: Belge kontrol ve sözleşme düzenleme işlemleri Birimimiz tarafından yapılacak duyuru sonrasında başlayacaktır. Birimimiz web sayfasından yapılacak duyuruları dikkatlice takip etmenizi önemle hatırlatırız.

 

Dezavantajlı Geçmiş Kapsamında Ek Hibe Destekleri

Dezavantajlı Geçmiş İncelemesi için tıklayınız.

Başvuru sırasında dezavantajlı geçmiş belgelerinin sisteme yüklenmesi sizlere bildirilmiş ve hali hazırda yüklenmiş olmalıdır. Buna rağmen belge yükleyememiş öğrencilerin 16 Ağustos 2024 Cuma günü mesai bitimine kadar belgelerini sisteme yüklemeleri ve yüklemeleri gereken dezavantajlı belgeleri dışında başvuru sırasında neden belge yükleyemediklerini açıklayan bir dilekçeyi de diğer belgelerle birlikte sisteme yüklemeleri zorunludur. Dilekçede yaptıkları açıklamaya istinaden yükledikleri belgelerin kabul durumu değerlendirilecektir.

Bu kapsamdaki evrakların e-devlet üzerinden kare kodlu olarak alınması veya E-devlet üzerinden alınamayan belgelerin ise yetkili kurumlarca imzalanmış ve kaşelenmiş olması gerekmektedir.

 

Yeşil Seyahat Hibe Desteği

Yeşil seyahat desteğini incelemek için 
tıklayınız.

 

Hibe dağıtımı ve yeni dönem hibe miktarları hakkında

Hibe dağıtımı; bölümdeki kişi sayısı, yerleşen öğrencilerin yararlandığı dönem sayısı, toplam dönem sayısı, toplam hibe, bölümün geçmiş yıl performansları, anlaşma ve kontenjan doluluk oranları, hibe talebimizin ilgili makamlarca karşılanma oranı, bölümün yerleştirme yapan tüm bölümler içindeki yüzdesi gibi birçok etken dikkate alınarak yapılmıştır.

2024 proje dönemiyle birlikte ilk defa hibeli öğrencilere seyahat desteği hibesi sağlanacaktır. Tüm hibe miktarları hibe listesinde belirtilmiştir.

Erasmus Programından tek dönem (güz ya da bahar) yararlanacak öğrencilere en fazla 150 gün, iki dönem (güz+bahar) yararlanacak öğrencilere en fazla 300 gün hibe verilmesi kararlaştırılmıştır. Staj hareketliliğinde ise en fazla 60 gün hibe verilecektir.

Ofisimizden talepte bulunduğunuz teyit belgenizde Kısmi Hibeli yazısı görmeniz faaliyetinizin bir dönem için 150 günden fazla, iki dönem için 300 günden fazla olduğunu gösterir. Bu yıl hibeler 150 ve 300 gün ile sınırlandırılmış olduklarından bu durum teyit belgenizde Kısmi Hibeli şeklinde belirtilmektedir. Örneğin; faaliyetinizin başlangıç ​​ve bitiş tarihleri ​​arasındaki süre 155 gün ise bu durumda 150 gün için hibe alır, 5 gün için ise hibe alamazsınız. 

NOT: Hibelerin Türkiye Ulusal Ajansı tarafından Üniversitelere aktarılma süreci henüz tamamlanmamıştır. Hesaba aktarılma işleminin uzama ihtimaline karşılık güz dönemi faaliyet gerçekleştirecek öğrencilerin yurtdışına çıkarken tedbirli olmalarını hatırlatırız.

 

2024-2025 Akademik Yılı KA-131 Öğrenim Hareketliliği Hibe Listesi için tıklayınız

2024-2025 Akademik Yılı KA-131 Staj Hareketliliği Hibe Listesi için tıklayınız

 

Başarılı bir Erasmus+ Programı Değişim Süreci geçirmenizi dileriz.

Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü

Erasmus+ Programı Birimi