HABERLER VE ETKİNLİKLER
2024-2025 Akademik Yılı Erasmus+ Programı KA-131 Öğrenim Hareketliliği Öğrenci Üniversite Yerleştirme Listesi Hk.

Değerli öğrencilerimiz,

Aşağıda yer alan bilgileri deikkatlice inceleyiniz.

 

Nomination İşlemi (Bir Üniversiteye Yerleşen Öğrencilerin Bilgilerinin Karşı Kuruma Bildirilmesi)

Nomination işlemleriniz Bölüm Erasmus+ Koordinatörleri tarafından yapılmaktadır. Öğrencilerin, nomination işlemleri hakkında Bölüm Erasmus+ Koordinatörleri ile iletişimde olması gerekmektedir.

Ayrıca, yerleşmiş olduğunuz üniversitelerin başvuru koşulları, son başvuru tarihleri, açılan dersler vb. konularda bilgi almak için misafir olunacak kurumun Ulusalarası İlişkiler yada Erasmus+ Ofislerinin web sayfalarını dikkatle incelemeleri ve gerek olması halinde karşı kurumlarla e-posta aracılığıyla iletişime geçmeleri, faaliyetlerini gerçekleştirebilmeleri adına önem arz etmektedir.

 

Üniversite, Dönem Değişikliği ve Feragat Taleplerinin Alınması

15 Eylül 2024'e kadar puan kesintisi olmadan üniversite, dönem değişikliği yapabilir yada feragat edebilirsiniz. Bu tarihten sonra Güz ve Güz+Bahar öğrencilerinin yapacakları işlemlerden puan kesilecektir.

15 Eylül 2024 - 15 Kasım 2024 tarihleri arasında ise sadece bahar dönemi yerleşen öğrenciler puan kesintisi olmadan üniversite, dönem değişikliği yapabilir yada feragat edebilirler.

Üniversite, dönem değişikliği yapmak veya hakkından vazgeçmek isteyen öğrenciler, yukarıda belirtilen tarihler arasında değişiklik ve feragat taleplerini, bu sayfada yer alan ilgili dilekçeyi indirip doldurarak Bölüm Erasmus+ Koordinatörünün onayı sonrasında https://ytuerasmus.yildiz.edu.tr/ adresindeki ilgili kısma yüklemelidirler. Ofise dilekçe getirmenize gerek bulunmamaktadır.

Her öğrenci sadece bir defa dilekçe verme hakkına sahiptir.

Bu tarihler dışındaki değişiklik - feragat işlemlerinden ve gerçekleşmemiş hareketliliklerden bir sonraki başvuruda puan kesintisi yapılacaktır.

 

Hibe ile İlgili Notlar

İlan edilen bu liste hibe listesi değildir. Üniversitelere yerleşen öğrencilere ait yerleştirme listesidir.

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından tüm üniversitelere hibeler tahsis edildikten sonra hibe listesi ilan edilecektir. Kesin olmamakla birlikte yaz ayları içerisinde açıklanması öngörülmektedir.

 

Bilgilendirme Toplantısı

Önümüzdeki haftalar içerisinde üniversitelere yerleşen tüm öğrencilerimizin katılmasının zorunlu olduğu Oryantasyon Toplantısı yapılacaktır. Erasmus+ Programında değişen kurallar, öğrencilerin gerçekleştirmekle yükümlü olduğu işlemler, süreçlerde işlerinizi kolaylaştıracak bilgiler paylaşılacaktır. Bu toplantıya mücbir sebepsiz olarak katılmayan öğrencilerden bir sonraki akademik dönemde puan kesintisi yapılacaktır.

Konu hakkında detaylı bilgi ve tarih ileri ki günlerde paylaşılacaktır.

 

Faaliyet Süreci

Hazırlanması Gereken Belgeler

Erasmus Takvimi

 

2024-2025 Akademik Yılı Üniversitelere Yerleştirme Listesine buradan ulaşabilirsiniz.

 

Başarılı bir akademik yıl geçirmenizi dileriz.

 

Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü

Erasmus+ Programı Birimi