HABERLER VE ETKİNLİKLER
GÜNCEL: 2023-2024 Akademik Yılı KA-131 (AB Ülkeleri) Öğrenim Hareketliliği Nihai Başarı Puanları Listesi 17.03.2023

Değerli öğrencilerimiz,

2023-2024 Akademik Yılı KA-131 (AB Ülkeleri) Öğrenim Hareketliliği Nihai Başarı Puanları Listesi (Ön Liste) aşağıda yer almaktadır.

2023-2024 Akademik Yılı Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği bağlamında partner üniversitelere yerleştirme işlemleri Bölüm Erasmus Koordinatörleri tarafından 31 Mart 2023 tarihine kadar yapılacaktır. 21-31 Mart 2023 tarihleri arasında bölüm koordinatörünüzün duyurularını takip ediniz. Yerleştirme işlemine dair bölüm koordinatörleri tarafından uygulanacak işlemleri tamamlamanız gerekmektedir. Yerleştirme işleminin nasıl yapılacağı, tarihi ve yerleştirme yöntemini bölümlerin kendi işleyişlerini baz alarak Bölüm Erasmus Koordinatörünüz belirleyecektir. Bu nedenle bölümünüz web sayfasını ve bölümünüzden gelecek e-postaları takip etmenizi önemle tavsiye ederiz.

21-31 Mart 2023 tarihleri arasında bölüm koordinatörleri tarafından yapılacak olan üniversitelere yerleştirme işlemi sonrasında herhangi bir üniversiteye yerleşmeyen ya da herhangi bir sebepten ötürü bölüm koordinatörü ile iletişime geçmeyen öğrenciler 2023-2024 akademik yılı Erasmus+ Öğrenim Hareketliliğinden yararlanamayacaklardır.

Bölüm Koordinatörlerinin isim ve iletişim bilgilerinin yer aldığı 'Bölüm Erasmus Koordinatörleri Listesine' birimimiz web sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

 

Önemli Hatırlatmalar:

  1. Yerleştirme işlemi yapılırken başarı puan sırası esas alınmaktadır. Bununla birlikte anlaşma yapılan üniversitelerin özel şartları (dil belgesi talebi gibi) ayrıca göz önünde bulundurulmalıdır. 
  2. Tercih etmeyi planladığınız kurumun eğitim dili / dil sertifikası talebi hakkında önceden bilgi toplamanız yararınıza olacaktır. İlgili üniversitelere ait ikili anlaşmaları ve üniversitelerin web sayfalarını incelemeniz gerekmektedir.
  3. Başvuru esnasında talep edilen dönem tercihleri, yerleştirme işlemleri sırasında değiştirilebilir.
  4. Öğrencinin misafir olacağı kurumdan bir dönem için 30 ECTS, iki dönem için 60 ECTS ders alması gerekmektedir. Öğrencinin faaliyeti gerçekleştireceği dönemde yeterli sayıda ECTS kredi yükü olması, bir başka deyişle öğrencilerin diploma/derecelerinin gerektirdiği çalışmaları yurtdışında yapmak üzere her dönem için 30 ECTS kredisi alabilecek ders yüküne sahip olması gerekmektedir. Dolayısıyla dönem başına yeterli ders yükü bulunmayan öğrenciler hareketlilikten yararlanamaz.
  5. Üniversitelere yerleştirme işlemi sırasında üniversite tercihi yapmanız ve mevcut anlaşmalarda yer alan kontenjanlardan birine yerleşmeniz gerekmektedir. Yerleştirme işlemi sonrasında herhangi bir üniversiteye yerleşmeyen öğrenciler 2023-2024 akademik yılında Erasmus+ Öğrenim Hareketliliğinden faydalanamayacaklardır.
  6. Üniversitelere yerleşen her öğrencinin sadece bir defa olmak üzere üniversite ve dönem değişikliği yapma hakkı bulunmaktadır. Tercihlerinizi yaparken bu durumu göz önünde bulundurmanız gerekmektedir.
  7. Yerleştirmeler öncesinde web sayfamızda yer alan İkili Anlaşmaları inceleyiniz. Detaylı bilgi için Bölüm Erasmus+ Koordinatörünüzle iletişime geçiniz.
  8. Asgari başarı şartlarını sağlayamayan öğrenciler yerleştirme talebinde bulunamazlar.
  9. Çift anadal öğrencileri sadece başvuru yaptıkları bir anadaldan yerleştirme talebinde bulunabilirler. İki anadaldan aynı anda yerleşme durumunda öğrencinin Erasmus süreci sonlandırılır.

 

Diğer detaylara 2023-2024 Akademik Yılı Başvuru metinlerinden ve sunumlarından ulaşabilirsiniz.

 

2023-2024  Akademik Yılı Erasmus+ Programı Öğrenim Hareketliliği Nihai Puan Listesine Buradan Ulaşabilirsiniz. 20.03.2023

Not: Puan itiraz sürecimiz tamamlanmıştır. Nihai listeye yukarıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

 

Not: Staj hareketliliği listeleri daha sonra yayınlanacaktır, Süreç Takvimini takip ediniz.

 

Başarılı bir akademik yıl geçirmeniz dileğiyle…

Erasmus+ Program Birimi