2023-2024 Akademik Yılı KA-131 Öğrenim ve Staj Hareketlilikleri (Yeni)

Bütçe Yılı - Akademik Yıl

2023 Proje Dönemi 2023-2024 Akademik Yılı

Başvuru Türü

KA131 Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği

Başvuru tarihleri

Başlangıç:  28 Kasım 2022 (Saat 10:00)

Bitiş          : 21 Aralık 2022 (Saat 16:00)

Yabancı Dil Sınavı

04 Mart 2023

(Detaylar başvurudan sonra paylaşılacaktır)

Online Başvuru Sistemleri

Not: Başvuru sistemleriyle ilgili hata almanız halinde e-postanıza hatayı aldığınız ekran resmini de ekleyiniz. Ekran resminde masaüstünde yer alan ekran saati ve tarihin olmasına dikkat ediniz.

İki başvuru sistemiyle ilgili sorunlarızı sadece YTÜ Erasmus+ Programı Birimine iletiniz.

Bu başvuru dönemi ile birlikte artık yukarıda yer alan 2 farklı web sayfası üzerinden de başvuru yapılması zorunludur.

Not: Link için güvenlik uyarısı alırsanız, aynı sayfada gelişmiş seçeneğinden devam et yapabilirsiniz.

Bu yıl başvuru sistemimizde bazı güncellemeler yapıldı. Bu sebeple başvuru yapmadan önce otomasyon sistemi kullanım kılavuzunu inceleyiniz.

Web sitelerimizde güncellenen güvenlik sertifikaları nedeniyle, web site girişlerinde sorun yaşamamak için site adreslerini "www" olmadan yazmanız önerilmektedir.

Tarayıcı geçmişinizi temizleyip, https://ytuerasmus.yildiz.edu.tr/  adresi üzerinden sorunsuz bir şekilde YTÜ Erasmus Başvuru sayfasına ulaşabilirsiniz.

Başvuru Bilgi Paketi

Çağrı Metni

Süreç Takvimi

Başvurunuzu ilk önce UA Portala yapınız. Portaldan alacağınız başvuru belgesini KİON'a yüklemeniz gerekecektir.

Otomasyon Sistemi Kullanım Kılavuzu (UA PORTAL)

Giriş için E-devlet şifrenizin olması gerekmektedir.

Otomasyon Sistemi Kullanım Kılavuzu (KİON)

Not: Lisansüstü öğrencilerinin daha önce Erasmus Programına başvuru yapmış olsa bile, bu başvurusunda ilk önce Kayıt Ol & Başvuru Yap butonundan ön kayıt olması gerekmektedır.

Başvuru yaparken OBS kullanıcı adınız ve şifrenizi kullanınız. Eski kullanıcı adlarınızı kullanmayınız. Eski kullanıcı adlarınızı kullanmanız halinde sistem size başvuru izni vermeyecektir.

Diğer bir deyişle OBS'ye nasıl giriyorsanız aynı şekilde KİON'a da önce kayıt olun sonra giriş yapınız.

Bilgilendirme Sunumu

Dezavantajlı geçmiş

İlgili bilgilendirmeye web sayfamızın Hızlı Erişim menüsünden ve buradan ulaşabilirsiniz.

Başvuru yapan tüm öğrencilerimizin Başvuru Bilgi Paketinde yer alan bilgileri eksiksiz bir şekilde incelediği ve bu bilgiler doğrultusunda başvurularını tamamladığı kabul edilmektedir.

Süreçlerde bazı bilgiler ihtiyaçlar doğrultusunda zaman zaman güncellenmektedir, bu nedenle bilgi metinlerini bilgisayarınıza indirmek yerine ihtiyaç duyduğunuz zamanlarda web sayfamızdan online olarak temin etmeniz tavsiye edilmektedir.

Süreçlerle ilgili Başvuru Bilgi Paketinde ve Bilgilendirme Sunumundan cevaplarına ulaşamadığınız sorularınızı öğrenim hareketliliği için erasmus@yildiz.edu.tr, staj hareketliliği için erasmus-staj@yildiz.edu.tr adreslerimize iletebilirsiniz. İlgili belgelerde cevabı yer alan sorulara cevap verilmeyecektir.