2021-2022 Akademik Yılı Yerleştirme ve Hibe Sonuçları (2020 Bütçesi)

Değerli öğrencilerimiz,

Lütfen aşağıda yer alan açıklamaları dikkatlice okuyunuz.

2020 Bütçe Dönemi 2021-2022 Akademik Yılı Erasmus+ KA-103 Staj Başvuruları, Erasmus Programının 2021-2027 Dönemine geçiş yapması sebebiyle bu geçiş dönemindeki aksaklıkları en aza indirmek için alınmış bir ek başvurudur. Bu sebeple başvuru ve süreç takvimi gidiş sürenizi en ön tarihe çekmek için mümkün olduğunca sıkıştırılmıştır. Bu sıkışık takvimin yürütülmesinde ofisimiz yoğun mesai harcamıştır. Süreç takvimine göre bazı iş kalemlerinde oluşmuş olan gecikmeleri anlayışla karşıladığınız için teşekkür ederiz.

Notlar:

Birinci periyottan yararlanacak öğrencilerimiz vize işlemleri için Teyit Belgesini bugünden itibaren ofisimizden e-posta ile talep edebilirler.

Başvurunuzdan ikinci periyod için faydalanmayacaksanız 09 Temmuz 2021 Cuma gününe kadar web sayfamızda yer alan feragat dilekçesini imzalayıp erasmus-staj@yildiz.edu.tr adresimize e-posta gönderiniz. Bu tarih dışındaki feragatlardan, bir sonraki başvurunuzda -10 puan kesintisi gerçekleştirilecektir.

Birinci periyotta hareketlilikten yararlanacak öğrenciler Erasmus Otomasyon sistemi üzerinden giriş yapıp evrakların yükleyebilirler. Evraklarınızı nasıl yüklemeniz gerektiğine buradan ulaşabilirsiniz.

Hibeler hareketliliğinizin en fazla 5 aylık kısmını karşılayacaktır. 5 aydan sonraki günler için hibe desteği verilmeyecektir.

Birinci periyotta Kabul Belgesi alan ve yerleşen öğrenciler mücbir sebepler dışında firma ve tarih değişikliği yapamazlar. Staj hareketliliğinden yararlanırken uzatma yapmak istemeniz halinde bu uzatma işlemi hibesiz olarak gerçekleştirilecektir.

Pandemi nedeniyle alınabilecek yeni önlemleri, süreçleri, alınan kararları web sayfamızda sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Bunların yanı sıra ülkemizin ve gideceğiniz ülkenin yetkili makamlarının duyurularını da takip etmenizi tavsiye ederiz.

Pandeminin henüz tamamen sonlanmamış olması ve muhtemel yeni  dalgaları da göz önünde bulundurularak işlemlerinize devam etmenizi tavsiye etmekteyiz. Pandeminin devam etmesi durumunda faaliyetler gerçekleştirilemeyeceği için yapacağınız herhangi bir harcamanın mücbir sebep kapsamında değerlendirilmeyeceğini ve karşılanmayacağını bilmenizi isteriz. Böyle bir durumda Türkiye Ulusal Ajansı ve YTÜ Erasmus+ Ofisi herhangi bir sorumluluk alamamaktadır.

Başvuru Çağrı Metine ve Süreç Takvimine web sayfamızın Online Başvuru kısmından ulaşabilirsiniz. Diğer süreçler için web sayfamızı dikkatlice incelemeniz  önem arz etmektedir.

Puanınızda hata olduğunu düşünüyorsanız açıklamasıyla birlikte erasmus-staj@yildiz.edu.tr adresimize e-posta atmanz gerekmektedir.

Göndereceğiniz E-postaların konu kısmını '2020 Bütçe Yılı' ile başlatmanız size yapacağımız geri bildirimlerde kolaylık sağlayacaktır

KVKK kapsamında öğrenci bilgileri gizlenmiş şekilde yayınlanacaktır. Ayrıca ileri ki süreçlerde de öğrencilerin resmi vekaletname ile vekil tayin etmedikleri kişilere, birinci derece yakınları dahil bilgi paylaşımı yapılmayacaktır.

2020 Bütçe Dönemi 2021-2022 Akademik Yılı Erasmus+ KA-103 Staj Hibe Listesine Buradan Ulaşabilirsiniz.

Başvuru süreçlerine ve süreç takvimine buradan ulaşabilirsiniz.

 

 

Başarılı bir faaliyet dönemi dileriz.

Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü

Erasmus+ Programı Birimi