2022-2023 Akademik Yılı Yerleştirme ve Hibe Sonuçları

1. ve 2. Periyot Periyot Öğrencileri Hibe Listesi

HATIRLATMALAR

• Daha fazla öğrencimizin desteklenebilmesi ve bütçenin etkin kullanımı adına 2022-2023 başvuru yılı için Erasmus+ Programı Staj Hareketliliğinde en fazla 60 gün hibe verilmektedir. Hareketliliğiniz 60 günden uzun ise hibesiz devam edebilirsiniz.

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından Staj Hareketliliği için Üniversitemize 2 periyod için tahsis edilmiş hibenin tamamı sadece 1.Periyod öğrencilerine aktarılmıştır. 2. Periyot öğrencilerimize de 1. Periyot oranında ofis bütçesinden destek verilerek daha fazla öğrencinin hibelendirilmesi sağlanmıştır.

Staj tarihlerinde ya da kurumlarında herhangi bir değişikliğe gitmek isteyen öğrenciler, erasmus-staj@yildiz.edu.tr adresine bilgi vermelidir. Değişiklik talepleri Koordinatörlüğümüz tarafından değerlendirilecek ve ancak mücbir sebeplerden kaynaklı olanlar ofisimizin belirlediği şartlarda kabul edilecektir.

• Staj faaliyetinize ilişkin herhangi bir soru ya sorununuzda yalnızca erasmus-staj@yildiz.edu.tr adresi ile iletişime geçiniz. Size hızlı ve etkili dönebilmemiz için doğru kişiye ulaşmanız önem arz etmektedir.
  • Hareketlilikten yararlanmaktan vazgeçen öğrencilerin, faaliyetleri başlamadan 30 gün önce Erasmus+ Programı Birimine bu durumlarını dilekçe ile iletmeleri gerekmektedir. Feragat ettiğini bildirmeyen yada geç bildiren öğrencilerin sonraki yıllarda yapacakları başvurularından 10 puan kesilecektir.
  •
  • Mezun durumunda olan öğrenciler, resmi mezuniyet tarihlerinden itibaren 12 ay içerisinde faaliyetlerini tamamlamaları gerekmektedir. Hareketlilik günleri ayarlanırken bu kural göz önünde bulundurulmalıdır.

Faaliyet Belge Teslimleri

• Dosyalarınızı yurt dışına çıkmadan ortalama 15 gün önce Erasmus Otomasyon Sistemine (ytuerasmus.yildiz.edu.tr) yüklemenizi tavsiye ederiz. Dosya teslimi prosedürleri ve belgeler için birimimiz web sayfasında yer alan Giden Öğrenci - Staj - Formlar kısmını inceleyebilirsiniz.
  • Faaliyet gidiş belgelerinizin tamamını sisteme yüklemeden (İntibak A ve Fakülte Kurul Kararınız Fakültenizden/Enstitüden Erasmus+ Programı Birimine gönderilmeden) sisteme yüklenen diğer belgeler kontrol edilmez. Tüm belgeler eksiksiz olarak sisteme yüklenmeden belgelerinizin kontrolünü talep etmeyiniz.
  • Vize için Teyit belgesini almak isteyenler eramus-staj@yildiz.edu.tr adresine talepte bulunmalıdırlar.
  • Learning agreement belgesini en son Erasmus+ Program Birimi imzalar, lütfen diğer imzaları tamamlamadan Erasmus+ Program Biriminden imza talep etmeyiniz.
  • Tüm belgeleri onaylanan öğrencilere sözleşme imzalanması için ofisimiz tarafından e-posta gönderilecektir. Sözleşme öğrenci tarafından şahsen ya da noterden alınmış vekaletname ile vekili tarafından imzalanmalı ve ıslak imzalı olmalıdır. Dosyası tam olan öğrencilerin sözleşme imzalama işlemleri Türkiye Ulusal Ajansı tarafından üniversitemize bütçe aktarımı yapıldıktan sonra başlayacaktır. Bu hususta ofisimizden gelecek e-postaları takip etmeniz yeterlidir.
  • Tüm faaliyet gerçekleştirecek öğrencilerin yurt dışına çıkmadan önce dosya teslimi işlemlerini tamamlamış ve sözleşmelerini imzalamış olmaları gerekmektedir.
  • Dezavantajlı geçmiş başvurusu olan öğrencilerimizin durumları ofisimiz tarafından değerlendirilip öğrenci özelinde olacak şekilde ileri ki günlerde dönüş yapılacaktır.
  •
  • Koordinatörlüğümüze ulaşan bazı vize prosedürlerine linkten ulaşabilirsiniz.