HABERLER VE ETKİNLİKLER
2024-2025 Akademik Yılı Erasmus+ Programı Yabancı Dil Sınav Listesi Ön İlanı 21.02.2024

Değerli öğrencilerimiz;

02 Mart 2024 Cumartesi günü gerçekleşecek olan Erasmus+ Programı Yabancı Dil Yeterlik Sınavı ön listesine aşağıdan ulaşabilirsiniz. Bu liste kesin liste değil, kontrol amacı ile yayınlanmış bir ön listedir. Kesin liste ve Yabancı Dil Sınavı ile ilgili detaylı duyuru önümüzdeki günlerde yayınlanacaktır.

Listeyi inceleyip, aşağıda yazan açıklamaları da dikkatlice okumanız gerekmektedir. Excel dosyasında yer alan “SINAVA GİRECEK”, “GEÇERLİ YABANCI DİL SINAVI YÜKLEMİŞ”, “GEÇERSİZ YABANCI DİL SINAVI YÜKLEMİŞ”, “YETERSİZ AGNO” ifadelerinin açıklamaları aşağıda verilmiştir:

 

SINAVA GİRECEK :

1) Başvuru esnasında 02 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek sınava girmek istiyorum seçeneğini seçen öğrencileri ifade etmektedir, veya

2) KİON sisteminde hem 02 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek sınava girmeyi işaretleyip hem de yabancı dil belgesi yükleyen öğrencilerin sınava girmesi gerektiğini ifade etmektedir. (Yüklenen belgeler dikkate alınmamıştır.)

GEÇERLİ YABANCI DİL SINAVI YÜKLEMİŞ :

Çağrı metninde yazan geçerli yabancı dil sınav skorlarından birini yüklemiş öğrencileri ifade eder. Bu öğrenciler sınava girmeyeceklerdir.

GEÇERSİZ YABANCI DİL SINAVI YÜKLEMİŞ :

Çağrı metninde yazan geçerli yabancı dil sınav skorlarından birini yüklememiş öğrencileri ifade eder. Sınava girmeyeceklerdir. Başvuru süreçleri sonlanmıştır. Bu öğrencilerimiz bir sonraki ilan edilecek başvuru kriterlerine bağlı kalınarak Erasmus+ Programı Başvurularına başvuru yapabilirler.

YETERSİZ AGNO :

Lisans AGNO’su 2.40’ın; Lisansüstü AGNO’su 3.00’ün altında olan öğrencilerimizi ifade eder. Bu durumdaki öğrencilerimizin başvuru süreçleri sonlanmıştır. Bu öğrencilerimiz bir sonraki ilan edilecek başvuru kriterlerine bağlı kalınarak Erasmus+ Programına tekrardan başvuru yapabilirler.

 

 

İTİRAZ HAKKINDA

1) Listeye 23 Şubat Cuma günü saat 16:00’ya kadar itiraz alınacaktır.

2) İtirazınız varsa buradaki dilekçenin doldurulması zorunludur. Dilekçeyi açık, net ve özet şekilde doldurunuz.

3) İtiraz, muhakkak kanıt belge ile gönderilmelidir. Örneğin AGNO’nuzun hatalı olduğunu düşünüyorsanız dilekçenize YTÜ onaylı transkript eklenmesi zorunludur. (Ekran görüntüleri kabul edilmeyecektir, E-devletten karekodlu veya ilgili birimden ıslak imzalı belgeler olmak zorundadır).

4) İtirazınızı yapmadan önce KİON ve OBS sisteminizi kontrol etmeniz gerekmektedir, ardından da başvuru ilanımız vb.  resmi süreçleri incelemeniz önerilir.

5) İtirazlar gerekli belgelerle birlikte erasmus@yildiz.edu.tr adresine yapılmalıdır. Konu kısmına “Yabancı Dil Sınav Liste İtirazı” yazılması zorunludur.

Not : Süreçleri incelemeden itirazda bulunmayınız. Bu durum süreçlerin yavaşlamasına sebep olacaktır.

 

 

Çağrı metnine ve başvuru ile ilgili tüm detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

2024-2025 Akademik Yılı Erasmus+ Programı Ön Başvuru Listesine buradan Ulaşabilirsiniz

 

Not: Listede ismi yer alan öğrenciler ilk başvurularını (KİON ve UA portal) hatasız tamamlayan öğrencilerdir. Hatalı başvuru yapan öğrenciler listelerde yer almamaktadır. Konu hakkında ki duyurumuza buradan ulaşabilirsiniz. 

 

Not: Kontrollerin devam etmesinden dolayı listede öğrenci durumlarında çeşitli güncellemer yapılmaktadır. Durumu güncellenen öğrencilerin kişisel e-posta adreslerine bilgilendirme yapılmaktadır.

 

 

Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü

Erasmus+ Programı Birimi