HABERLER VE ETKİNLİKLER
2023-2024 Akademik Yılı THY İndirim Süreçleri Hakkında 28.07.2023

T.C. DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI

AVRUPA BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI

TÜRKİYE ULUSAL AJANSI

THY PROMOCODE KULLANIM KOŞULLARI, BAŞVURU ADIMLARI VE KILAVUZLAR

Kampanyadan sadece Miles&Smiles üyeleri yararlanabilir. Üye olmayan kişilerin kampanyadan faydalanabilmek için öncelikle Miles&Smiles üyesi olmaları gerekmektedir.

Kampanya 17.11.2022 - 31.12.2023 tarihleri arasında Türk Hava Yolları web sitesinden ve mobil uygulamasından düzenlenen ve seyahat tarihi 17.11.2022 - 31.12.2023 arasında olan biletler için geçerlidir.

Türkiye Ulusal Ajansı yararlanıcılarının kampanya kapsamındaki indirim ve haklardan istifade edebilmeleri; öncelikle THY promocode (THY indirim kodu) oluşturulması ve akabinde oluşturulan bu kod ile Türk Hava Yolları web sitesi ve/veya mobil uygulamasından Miles&Smiles üyelik girişi yapılarak bilet alınması halinde mümkün olacaktır.

THY Promocode oluşturulabilmesi için Erasmus+ ve ESC yararlanıcılarının aşağıdaki adımları takip etmeleri gerekmektedir:

i. Yararlanıcılar İçin Bireysel Giriş Kılavuzları

Yararlanıcıların daha önceden almış oldukları ve geçerli olan Miles&Smiles üyelik numaralarını https://erasmusbasvuru.ua.gov.tr adresinde THY promocode talep ekranında işlemeleri,

Yararlanıcılarının, gerçekleştirmeyi planladıkları uçuş hakkında uçuş türünü seçmeleri (Tek yönlü veya çift yönlü)

THY promocode, Türkiye’den yurt dışına çıkış ve/veya yurtdışından Türkiye’ye dönüş yönlü, ekonomi sınıfı yurt dışı uçuşlarda geçerlidir. Türkiye içinde yapılacak aktarmalar indirim kapsamındadır. (Örneğin Rize-İstanbul-Münih uçuşunda, Rize-İstanbul uçuşu da indirim kapsamındadır.)

Yararlanıcılara THY promocode; tek yönlü uçuş ya da çift yönlü uçuş seçimine göre iletilecektir.

THY promocode, seçim dışı bir uçuş türünde kullanılamaz. (Tek yön geçerli bir kod çift yönlü uçuşlarda geçerli olmayacaktır.)

 

THY promocode kampanya tarihleri ve süreleri içinde kullanılmak koşuluyla;

a. Tek yönlü uçuş seçeneğini seçen yararlanıcılar için bir adet THY promocode üretilecek olup bu kod 2 adet tek yönlü uçuşta kullanabilir. Yani yararlanıcılarımızın ayrı ayrı olmak üzere bir tane Türkiye’den gidiş ve bir tane Türkiye’ye dönüş şeklinde uçak bileti almaları gerekir. Bu noktada, yararlanıcılarımız, THY promocode kullanarak ilk tek yönlü uçak biletlerini aldıktan sonra istedikleri bir tarihte ikinci tek yönlü uçak biletlerini alacaklarında da aynı THY promocode’u kullanmalıdırlar. Tek yönlü uçuş seçeneğini seçen yaralanıcılarımızın uçuşları farklı havalimanları arasında olabilir. (Örneğin; İstanbul’dan Berlin’e giden bir yararlanıcımızın dönüşünde Barselona-İzmir uçağına bilet alabilir.)

b. Çift yönlü uçuş seçeneğini seçen yararlanıcılar için de bir adet THY promocode üretilecek olup bu kod yurtdışı gidiş-dönüş uçuşlarında kullanılabilir. Bu uçuş türünü seçen yaralanıcılarımızın yurtdışına gidiş-dönüş uçuşlarının aynı havalimanları arasında olması zorunludur. (Örneğin; İstanbul’dan Berlin’e giden bir yararlanıcımız, dönüşünde Berlin-İstanbul uçuşuna bilet alabilir.)

 

THY promocode çoklu uçuşlarda geçerli değildir.

THY promocode tek kullanımlıktır. Yararlanıcılar kendilerine Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yeni bir indirim hakkı sunulması halinde https://erasmusbasvuru.ua.gov.tr adresi üzerinden yeniden kod talep edebilir.

THY promocode yalnızca biletlemede kullanılabilir. Satın alması ya da ödemesi sonra yapılacak rezervasyon işlemlerinde geçerli değildir.

THY promocode yalnızca tek kişilik biletlerde geçerlidir.

THY promocode başka bir üyelik ile kullanılamaz.

THY promocode ile https://erasmusbasvuru.ua.gov.tr adresinde girilen Miles&Smiles üyelik numarası eşleştirilmiştir.

THY promocode yalnızca Türk Hava Yolları web sitesi ve mobil uygulamasından Miles&Smiles üyelik girişi yapılarak alınan biletlerde geçerlidir.

THY promocode, en geç 31.12.2023 tarihli uçuşlarda kullanılmak koşuluyla oluşturulduğu tarihten bir yıl sonrasına kadar olan uçak biletlerinde kullanılabilir.

İndirim miktarı ve indirimli toplam fiyat, Türk Hava Yolları web sitesi ve mobil uygulaması bilet alım akışında ödeme sayfasına gelindiğinde ödeme tipi seçildikten sonra çıkan “Promosyon Kodu” alanına THY promocode’unun girilmesi ve onaylanmasından sonra görüntülenecektir.

THY promocode, yakıt ve vergiler hariç net bilet fiyatı olan “baz ücret” üzerinden oranında bilet indirimi sağlar.

THY promocode kullanılarak alınan biletlerde 40 kg bagaj hakkı bulunmaktadır. Parça bagaj konsepti ile yapılan uçuşlarda bagaj hakkı 23 kg x 2 olarak uygulanacaktır.(Parça bagaj konsepti olan güzergâhlar için https://www.turkishairlines.com/tr-tr/ adresini inceleyebilirsiniz)

THY promocode sadece Türk Hava Yolları tarafından gerçekleştirilen tarifeli seferlerde geçerlidir.

THY promocode AnadoluJet uçuşları, Türk Hava Yolları codeshare seferlerde, Star Alliance partner hava yolları uçuşlarında geçerli değildir.

Kampanya kapsamındaki kullanım hakları devredilemez.

Yolcunun kampanyaya uygun olmadığının tespiti halinde seyahat etmelerine izin verilmeyecektir.

Biletleme dönemi Türkiye yerel saatine göre sonlanır.

Değişiklik ve iptal durumunda ücret sınıfı kuralları geçerlidir.

THY promocode, bilet alındıktan sonra geçerliliğini yitirir.

THY promocode ile bilet alındıktan sonra yapılacak değişiklik iade ve iptal işlemlerinde kod yeniden kullanılamaz.

İndirim miktarı döviz kurlarına göre değişiklik gösterebilir.

Bu kampanya diğer Türk Hava Yolları kampanyaları ve indirimleri (engelli, öğrenci vb.) ile birleştirilemez.

Türk Hava Yolları herhangi bir kural ihlali tespit edilmesi durumunda ilgililer hakkında hukuki işlem başlatma hakkını saklı tutar.

Türk Hava Yolları kampanya kural ve koşullarını, tanımları ve diğer bilgileri değiştirme, kampanyayı iptal etme hakkını saklı tutar.

 

Kampanyada Kullanılan Terimler:

Proje: Türkiye Ulusal Ajansı’ndan hibe almaya hak kazanmış, sözleşme süresi bitmemiş ve yurt dışı hareketliği devam eden başvurulardır.

Proje Başvuru Sahibi: TURNA sistemi aracılığıyla kurumun başvurusunu Türkiye Ulusal Ajansı’na ileten kişi.

Yararlanıcı: Türkiye Ulusal Ajansı’ndan aldığı hibeyle yurt dışı hareketliliğini gerçekleştirecek proje katılımcısı.

THY Promocode: Her bir yararlanıcıya özel olacak şekilde https://erasmusbasvuru.ua.gov.tr adresi üzerinden yapılan bireysel girişler sonrası üretilen indirim kodu.

Baz Ücret: Uçak biletinin ücretler, vergiler ve ek ücretler eklenmeden önceki fiyatıdır.

Miles&Smiles: Türk Hava Yolları ve program ortağı havayolları ile gerçekleştirdiğiniz uçuşlardan, program ortaklarında yaptığınız harcamalardan, Miles&Smiles anlaşmalı kredi kartlarıyla yaptığınız alışverişlerden Mil kazandıran özel yolcu programıdır. Biriktirdiğiniz Millerle Türk Hava Yolları ve program ortağı havayollarında ödül bilet düzenleyebilir, upgrade yapabilir, anlaşmalı program ortaklarında harcama yapabilirsiniz. Detaylı bilgi için tıklayınız www.milesandsmiles.com

 

Not : Ulusal Ajans Başvuru Sisteminde https://erasmusbasvuru.ua.gov.tr/ gideceği ülkede hata bulunan, ismi yer almayan yada kod alamayan öğrencilerin ekran görüntüsü ile birlikte Öğrenim hareketliliği için erasmus@yildiz.edu.tr , Staj hareketliliği için erasmus-staj@yildiz.edu.tr adresine e-posta göndermeleri, E-posta konusuna THY İndirimli Bilet Hakkında yazmaları gerekmektedir. Bu konu başlığı dışındaki e-postalar cevaplanmayacaktır. Cevaplama süresi 5 iş günüdür.

 

Bu kampanyadan Ulusal Ajans Başvuru Sisteminde ismi yer alsa bile hareketlilikten vazgeçmiş öğrencilerimiz yararlanamaz.

 

Erasmus+ Programı Birimi