HABERLER VE ETKİNLİKLER
2023-2024 Akademik Yılı Erasmus KA-131 Öğrenim ve Staj Hareketlilikleri Vize İşlemleri İçin Belge Temini Hk. 15.06.2023 - 02.07.2023

2023-2024 akademik yılı hibeleri henüz Türkiye Ulusal Ajansı tarafından açıklanmamış ve henüz hiç bir üniversiteye bütçe tebliğ edilmemiştir. Ancak vize işlemlerinde gecikme yaşanmaması ve vize işlemleri sırasında ihtiyaç duyulan teyit belgesi taleplerinin karşılanabilmesi için Koordinatörlüğümüz tarafından evrak temin listesi oluşturulmuştur.

Evrak temin listeleri hibeler açıklanana kadar güncellenmeyecektir. Hibe listesi ilanına kadar bu listeler üzerindeki bilgilere göre evrak verilecektir.

 

ÖNEMLİ : Listede belirtilen HİBELİ TEYİT BELGESİ ALABİLİR ibaresi öğrenciye kesin olarak hibe çıkacağı anlamına gelmemektedir. Bu nedenle hibeli ya da hibesiz olarak teyit belgesi edinen öğrencilerin durumu hibeler açıklandıktan sonra netleşecektir. Hibeler açıklanmadan önce teyit belgesi alan öğrencilerin hibe durumları değişmesi halinde güncel durumları üzerinden yeniden teyit belgesi alması gerekmektedir. Yeniden belirtmek isteriz ki bu liste hibe listesi değil, vize işlemlerine başlayabilmeniz için oluşturulmuş bir evrak durum listesidir. Hibe listeleri ilan edileceği zaman bu listede belirtilenden daha fazla öğrencimize hibe çıkacağı öngörülmektedir ancak hiç bir durumda Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencilere hibe çıkıp çıkmayacağını garanti edemez.

Vize için teyitbelgesi talep eden tüm öğrencinin Kabul Belgesini ve burada yer alan dilekçenin sisteme yüklemesi Teyit Belgesi talebi olarak değerlendirilecek ve işleme alınacaktır. Teyit belgeleri Koordinatörlüğümüz tarafından haftada 2 gün olacak şekilde imzalanacak, KİON Erasmus Sistemindeki profilinize yüklenecek ve e-posta ile yüklendiği bilgisi verilecektir. Evrağınızı sisteme yüklediniz ve üzerinden 5 iş günü geçmesine rağmen belgeniz hazırlanmadıysa Öğrenim için erasmus@yildiz.edu.tr Staj için erasmus-staj@yildiz.edu.tr adresimize Teyit Belgesi Talebi konusu ile ilgili e-posta gönderebilirsiniz. Bu süreden önce bu konuyla ilgili e-posta göndermeyiniz.

 

“Türkiye ile Avrupa Komisyonu arasında 2023 Yılı Katkı Anlaşması henüz imzalanmamıştır. Bu nedenle,

Erasmus+ öğrenci hareketliliği kapsamında yapmış olduğunuz başvuru sonucunda hareketliliğe hibeli ya da hibesiz olarak seçilmeniz kazanılmış bir hak niteliği taşımamaktadır. Hibe alıp almayacağınız veya hibenizin tutarı Avrupa Komisyonu ile imzalanacak anlaşma ve akabinde üniversitenize tahsis edilecek hibe tahsis süreçleri sonuçlandığında kesinleşecek olup, söz konusu anlaşma süreçlerinde yaşanacak gecikmelerden veya aksaklıklardan kaynaklanabilecek maddi veya manevi kayıplardan Yıldız Teknik Üniversitesi veya Türkiye Ulusal Ajansı sorumlu tutulamaz.” Öğrenciler bu maddeyi kabul ederek işlemlerine devam edebilirler.

Öğrenim hareketliliği Evrak Temin Listesi için tıklayınız.

Staj Hareketliliği Evrak Temin Listesi için tıklayınız.

 

Not: 2023-2024 akademik yılında Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliğinden bir dönem yararlanacak öğrencilere en fazla 150 gün iki dönem yararlanacak öğrencilere ise en fazla 300 gün hibe verilmesi öngörülmektedir. Staj hareketliliği için en fazla 60 gün hibe verilmesi öngörülmektedir. Detaylı bilgi hibe listeleri ilan edildiğinde verilecektir.

Not : Dilekçenizi sistemde E-1 Dilekçe kısmına, Kabul Belgenizi de A 3 Kabul Belgesi kısmına yükleyiniz

Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü

Erasmus+ Programı Birimi