HABERLER VE ETKİNLİKLER
Erasmus+ Personel Hareketliliği Üniversite Yerleştirme ve Hibe Listesi 31.05.2023

Değerli Akademik ve İdari Personelimiz,

 

2022-2023 Akademik Yılı Erasmus+ Personel Hareketliliği yerleştirme listeleri aşağıda ilan edilmiştir. Süreçle ilgili yapılması gerekenleri dikkatlice incelemeniz önem arz etmektedir.

 

Bilgilendirmeler,

-KA-107 hareketliliği kapsamında yerleştirmeleri yapılan adayların isimleri Koordinatörlüğümüz tarafından partner üniversitelere 02 Haziran Cuma gününe kadar iletilecektir. 05 Haziran Pazartesi gününden itibaren yerleştirildiğiniz üniversitenin yetkilileriyle Kabul Belgesi ve İş Planları hakkında görüşmelere başlayabilirsiniz. Ancak koordinatörlüğümüz tarafından yerleştirilmiş olsanız bile partner üniversiteden davet alamama durumunda hareketliliğiniz gerçekleşmeyebilir. Üniversitelerin bilgilerine buradan erişebilirsiniz. Faaliyetler 5 iş günü ve en fazla 2 gün yol (gidiş-dönüş dahil) olacak şekilde ayarlanmalı ve en geç 30 Temmuz 2023 tarihinde bitmiş olmalıdır.

 

-KA-131 hareketliliği için listede yer alan tüm yararlanıcılar hareketlilik gerçekleştirebilir. Ancak başvurusunun yanında “HİBELİ” ibaresi bulunan adaylar hareketlilikleri için hibe alacaklardır. Yararlanıcılar davet aldıkları üniversite bilgisini ve davet yazısını hareketlilik tarihinden en az 1 ay önce Erasmus+ Program Birimine bildirmelidirler. Ders verme faaliyeti sadece bölümünüzün anlaşmalı olduğu üniversitelerde gerçekleşebilir. Var olan ikili anlaşmalarımıza buradan ulaşabilirsiniz. Eğitim alma faaliyeti için ikili anlaşma zorunluluğu yoktur. Faaliyetler 5 iş günü ve en fazla 2 gün yol olacak şekilde ayarlanmalı ve en geç 20 Aralık 2023 tarihinde bitmiş olmalıdır.

 

-Hak kazanan tüm yararlanıcıların Türkiye Ulusal Ajansının başvuru sistemine kayıt olmaları zorunludur. Konuyla ilgili bilgilendirme en kısa sürede sizlerle paylaşılacaktır.

 

-Hak kazanan tüm yararlanıcılar THY ve Türkiye Ulusal Ajansı arasında yapılan anlaşma gereğince indirimli bilet alabileceklerdir. İndirimli bilet için yukarıda belirtilen sistem kaydının yapılması gerekmektedir. Detaylı bilgi web sayfamızda ilan edilecektir.

 

-Hareketlilik gerçekleştiremeyecek yararlanıcılar burada yer alan dilekçeyi doldurarak, 16 Haziran 2023 tarihi mesai bitimine kadar KA-107 (Avrupa dışı ülkeler) faaliyeti için icm@yildiz.edu.tr , KA-131 (Avrupa ülkeleri) faaliyeti için erasmus@yildiz.edu.tr adresine e-posta göndermelidir. Hibe almaya hak kazandığı halde mücbir bir sebep olmaksızın hareketliliği gerçekleştirmeyen kişilerin bir sonraki başvurularında puan kesintisi uygulanacaktır. Not: KA-131 Hareketliliği için dilekçe tarihi 01 Eylül 2023 olarak güncellenmiştir.

 

-Tüm evraklar faaliyet başlamadan en az 20 gün önce Erasmus+ Programı Birimine ytuerasmus.yildiz.edu.tr adresi üzerinden online olarak iletilmelidir. Detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

 

Erasmus+ KA-131 Akademik Personel Listesine Buradan Ulaşabilirsiniz

Erasmus+ KA-131 İdari Personel Listesine Buradan Ulaşabilirsiniz

Erasmus+ KA-107 Akademik Personel Listesine Buradan Ulaşabilirsiniz

Erasmus+ KA-107 İdari Personel Listesine Buradan Ulaşabilirsiniz