HABERLER VE ETKİNLİKLER
2023-2024 AKADEMİK YILI ERASMUS+ PROGRAMI YABANCI DİL YETERLİK SINAVI ve SINAVA GİRECEK ÖĞRENCİLERİN LİSTESİ HAKKINDA

ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ

ERASMUS+ PROGRAMI ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ ADAYLARI İÇİN 

ÇEVRİMİÇİ İNGİLİZCE SINAVI (04 MART 2023) DUYURUSU

 

Yıldız Teknik Üniversitesi, Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü Erasmus+ Programı Öğrenci Hareketliliği adaylarına yönelik İngilizce sınavı, YTÜ Çevrimiçi Sınav Sistemi üzerinden 04 Mart 2023 tarihinde iki oturum olarak gerçekleştirilecektir. Çevrimiçi İngilizce sınavına ilişkin sınav bilgisi ve sürecin adımları aşağıda detaylandırılmıştır. Aşağıda verilen bilgileri dikkatlice okumanız, sınav sırasında aksaklık yaşanmaması açısından çok önemlidir.

 

Sınav Tarihi ve Saati 

04 Mart 2023 Cumartesi

1.Oturum Başlama Saati / Süresi

10:00 / 35 dakika

2.Oturum Başlama Saati / Süresi

10:40 / 40 dakika

Sınav Platformu        

https://online.yildiz.edu.tr

Lütfen talimatları dikkatle okuyarak, bunlara uygun adımları izlediğinizden emin olunuz.

 

SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ

1. Sınava masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, tablet veya akıllı telefon kullanarak giriş yapabilirsiniz. Ancak sistemi daha rahat kullanabilmek açısından, bilgisayar kullanarak giriş yapmanızı öneririz. 

2. a- Sınav platformuna, @std.yildiz.edu.tr uzantılı e-posta adresiniz ve bu e-postaya ait şifre ile giriş yapabilirsiniz. Sınava girecek öğrencilerimizin listesine aşağıdaki ekten ulaşılabilir.

b- Sınava, sınav platformundaki "ERS2023" Kodlu, "Erasmus Sınavı 2023" isimli ders üzerinden katılmanız gerekmektedir. Sınav bu ders altında tanımlanacak ve en geç sınav tarihine 1 gün kala aktif olacaktır. Sınava girecek öğrenci listesinde isminiz yer almasına rağmen, kontrol panelinizde ERS2023 kodlu ders görünmüyorsa, uzem@yildiz.edu.tr adresine öğrenci numaranızı da ekleyerek durumunuzu bildiren e-posta gönderiniz.

c- “Erasmus+ Programı İngilizce Dil Yeterliliği Sınavı 2023 Oturum-1” başlıklı oturum 31 sorudan oluşmaktadır ve Sınav süresi 35 dakikadır. “Erasmus Dil Yeterliliği Sınavı 2023 Oturum-2” başlıklı oturum ise 19 sorudan oluşmaktadır ve Sınav süresi 40 dakikadır.

3. Sınav sırasında internet veya elektrik kesintisi gibi herhangi bir bağlantı sorunu yaşamanız durumunda sınav süresi içerisinde sınava kaldığınız yerden devam etmek mümkün olacak, ancak ek süre tanınmayacaktır. 

4. Sınav esnasında bilgiişlem tabanlı sorun olduğunu düşündüğünüz problemleriniz için Bilgi İşlem Sınav Danışma Hattı olan 0543 517 1911  WhatsApp hattına yazabilirsiniz. Bu hat aramalara kapalı olup sadece anlık mesajlaşma için kullanılmaktadır.

5. Sınava ait bir mazeret sınavı yapılmayacaktır.  

6. Daha sağlıklı bir bağlantıyı garanti ettiğinden, sınav sistemine Google Chrome Web Tarayıcısı ile bağlanmanız tavsiye edilmektedir.  

7. Sınavda, sorular tek tek ekrana gelecek ve cevaplanan soru otomatik olarak kaydedilecektir. Cevaplanan/görüntülenen sorulara geri dönülemeyecektir.

8. Sınav sisteminde “Sınavı Bitir” butonuna basmanız durumunda sınav sonlanacak ve tekrar giriş yapılamayacaktır. Sınavı tamamladığınıza emin olmadan bu butona basmayınız. 

9. Sınav süresince öğrencinin sisteme giriş kayıtları tutulacak olup hangi IP’den bağlandığı, IP değişikliği olup olmadığı ve gerçek bir sistem arızası yaşanıp yaşanmadığı izlenecektir. Birden fazla IP adresinden sisteme girişi tespit edilen öğrencilerin sınavları geçersiz sayılacaktır.

10. Sınavda öğrenciler tarafından benzer hataların birbirini tekrar ettiği, birden çok platformda sistemin açıldığı, iletişim ağları üzerinden çeşitli kopya girişimlerinin bulunulması vb. durumların tespiti halinde ilgili kişilerin sınavları iptal edilecek ve Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği gereğince haklarında gerekli yasal işlemler başlatılacaktır.

11. Sınavdan alacağınız puan, verilen doğru yanıtlar üzerinden hesaplanacağı ve yanlış yanıtlardan puan kesintisi olmayacağı için tüm soruları cevaplamanız yararınıza olacaktır. Dolayısıyla tüm soruları yanıtladığınızdan ve hiçbir sorunun yanıtsız kalmadığından emin olunuz. 

12. Sınavda başarılı sayılmak için minimum 60 puan almak gereklidir.  

13. Sınav sonuçları, tüm sınav sürecinin ve kontrollerin tamamlanmasından sonra www.erasmus.yildiz.edu.tr üzerinden açıklanacaktır.

 

2023-2024 AKADEMİK YILI KA131 ÖĞRENİM ÖN BAŞVURU VE SINAVA GİRECEKLER VEYA GEÇERLİ SINAV SKORU YÜKLEYENLER

2023-2024 AKADEMİK YILI KA131 STAJ ÖN BAŞVURU VE SINAVA GİRECEKLER VEYA GEÇERLİ SINAV SKORU YÜKLEYENLER

 

Başarılar dileriz.

Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü

Erasmus+ Program Birimi

Web: http://www.erasmus.yildiz.edu.tr/

 

Twitter: @YTU_iro

Instagram: @ytu_iro