HABERLER VE ETKİNLİKLER
2022-2023 Akademik Yılı KA131 Staj 1. periyod Kabul Belgesi Teslimi ve Dezavantajlı Geçmiş Belgesi Hakkında 06.07.2022

2022-2023 akademik yılı Erasmus+ Programı Staj Hareketliliği 1. periyod kabul belgesi teslimleri için aşağıda yer alan sürecin takip edilmesi gerekmektedir. İlgili süreci eksiksiz olarak tamamlayamayan öğrenciler 1. periyod için hareketlilik gerçekleştiremeyeceklerdir.

 

Kabul Belgesi (Erasmus+ Program Birimine teslim süreci)

1. Periyod kabul belgesi teslim tarihleri 18 – 22 Temmuz 2022 arasıdır. 22 Temmuz günü saat 16:30'a kadar tüm sürecin tamamlanması gerekmektedir.

• Kabul belgeleri belirtilen tarih aralığında başvuru yapmış olduğunuz ytuerasmus.yildiz.edu.tr adresine yüklenmelidir.

• Bu tarihler dışında yüklenen belgeler kabul edilmeyecektir.

• Asgari içerik ve imza şartlarını sağlamayan belgeler kabul edilmeyecektir.

• Aldığınız davet yazısını Bölüm Erasmus Koordinatörünüze onaylatmayı unutmayınız.

• Kabul belgenizi sisteme yükledikten sonra erasmus-staj@yildiz.edu.tr adresimize bilgi vermeniz gerekmektedir. Evrakları e-posta ile yeniden göndermeyiniz. E-posta konusuna Davet Yazısı ibaresini yazmayı unutmayınız.

• Başvuru esnasında Davet Yazısı yükleyen öğrencilerinde yukarıda yer alan e-posta adresine bilgi vermeleri gerekmektedir.

 

Not: 2. Periyod Kabul Belgesi teslim tarihleri ise 24 – 28 Ocak 2023 olarak planlanmıştır. Detaylı bilgi web sayfamızın online başvuru kısmında yer almaktadır.

 

Staj Hareketliliği Bilgilendirme sunumuna buradan ulaşabilirsiniz.

Önemli tarihler için Süreç Takvimini incelemeyi unutmayınız.

 

 

1. Periyod için Davet Yazısı Teslim Edecek Öğrencilerin Aşağıdaki Açıklamayı İncelemesi Gerekmektedir.

Dezavantajlı Geçmiş açıklaması için tıklayınız.

Bu açıklama kapsamında iseniz. Belirtilen evrakları yukarıda yer aldığı şekilde 26 Temmuz 2022 tarihine kadar yükleyip, yükleme işlemini tamamladığınıza dair erasmus-staj@yildiz.edu.tr adresine bilgilendirme maili göndermeniz gerekmektedir. Aynı bilgilendirme mailinde hem Kabul Belgesi yüklediğinizi hem Dezavantajlı Belge yüklediğinizi belirtebilirsiniz.

Bu kapsamda alacağınız belgeleri e-devlet üzerinden kare kodlu almanız gerekmektedir. E-devlet üzerinden alınamayan belgelerin ise yetkili kurumlarca imzalanmış ve kaşelenmiş olması gerekmektedir. Yetkili kurum ilgili duyuruda yer alan kurum ve kuruluşlardır.

Örneğin; Engellilik kapsamında alınan evrakın 20 Şubat 2019 tarih ve 30692 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan ‘Erişkinler İçin Engellilik Değerlendirmesi Hakkında Yönetmelik’te yazan şartları taşıması gerekmektedir. Ekonomik yetersizlik için muhtarlıklardan alınan yazılar geçersizdir.

 

Erasmus+ Programı Birimi