2021-2022 AKAKADEMİK YILI ERASMUS HİBELERİ HAKKINDA 22.11.2021

Değerli öğrencilerimiz,

Ülkemizin 2021-2027 Dönemi Erasmus+ ve Avrupa Dayanışma (ESC) Programlarına katılımını fiilen onaylayan Katılım Anlaşmaları 27 Ekim 2021 tarihinde Brüksel’de imzalanmıştır. Detaylara https://www.ua.gov.tr/haberler/katilim-anlasmalari-imzalandi/  adresinden ulaşabilirsiniz.

Bu anlaşma sonucunda henüz Türkiye Ulusal Ajansı ile Türkiye’deki hiçbir Üniversite arasında 2021 Yılı Projeleri için Erasmus Katılım ve Hibe Anlaşmaları imzalanmamıştır. Diğer bir değişle 2021 Proje Dönemi 2021-2022 Akademik Yılı Erasmus+ Programı kapsamında Türkiye’de ki hiçbir Üniversiteye Hibe ödemesi yapılmamıştır.

Bu anlaşmaların imzalanması ve hibelerin üniversitelerin hesaplarına yatırılmasının Ocak-Şubat ayını bulabileceği öngörülmektedir.

İlgili hususta Üniversitemiz tarafından ara ödeme yapılabilmesi için gerekli geçici ek kaynak ve yasal mevzuat üzerinde bir süredir çalışılmaktadır. İlgili süreçler planlanan şekilde tamamlandığı takdirde sizlere gerekli evrak gönderimi ve bilgilendirmeler yapılacaktır.

Bilginize…