HABERLER VE ETKİNLİKLER
2021-2022 Akademik Yılı Erasmus+ Programı Yabancı Dil Sınav Sonuçları Hakkında

Değerli öğrencilerimiz,

27 Şubat 2021 tarihinde gerçekleştirilmiş olan Erasmus+ Programı Öğrenci Hareketliliği adaylarına yönelik Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavının II.oturumunda az sayıda öğrencimizin dinleme kısmında sistemsel sorun yaşamasının tarafımıza bildirilmesinin ardından yapılan değerlendirmeler neticesinde, ilgili dinleme sorularının iptal edilme ve edilmeme durumları analiz edilmiş olup, sonuçlar adayların lehine olacak şekilde her öğrenci için ayrı ayrı değerlendirilerek puanlama yapılmıştır.

Yaşadığı ilçede sınav sırasında elektrik kesintisi gibi sorunlar yaşadığını iddia eden adaylar, sağlık sorunu nedeniyle sınava katılamadığını belirten adaylar ve bunlara benzer mazereti olduğunu beyan edecek adayların bu mazeretlerini ispatlayan ve sadece resmi kurumlardan aldıkları belgeleri sınav sonuçlarının açıklandığı 3 Mart 2021 tarihi dahil 3 iş günü içinde tarafımıza ulaştırmaları halinde, durumları incelenerek kendilerine bilgi verilecektir.

Yapılacak mazeret sınavının tekrardan aynı sorunun yaşanmaması bağlamında yüz yüze olup olmayacağı mazerete başvuru yapan öğrencilerimizin durumlarının değerlendirilmeleri sonrasında belirlenecektir. Mazeret sınav tarihi ile mazereti kabul edilen adayların listesi de bu değerlendirmelerden sonra web sayfamızda ilan edilecektir.

 

Mazeret başvurusunda bulunacak öğrencilerimizin;

E-posta konu başlığına : ERASMUS+ YABANCI DİL SINAVI MAZERET BAŞVURUSU yazdıkları e-postalarını:

Öğrenim için:  erasmus@yildiz.edu.tr           

Staj için:     erasmus-staj@yildiz.edu.tr       adreslerine göndermeleri gerekmektedir.

 

Erasmus+ Programı asgari başarı şartlarına web sayfamızın Online Başvuru sayfasından ulaşabilirsiniz. Asgari başarı şartlarını sağlayan adayların süreçleri yine web sayfamızın Online Başvuru kısmında yer alan Süreç Takviminden takip etmelidirler.

Not: Başvuru esnasında ''Geçen Yıl Yapılan Erasmus+ Programı Yabancı Dil Sınav Skorumu kullanmak istiyorum'' seçeneğini işaretleyen ve sınav skoru ilgili yılın asgari başarı şartı olan 50 puan ve üzeri olan öğrencilerimizin başvurularının geçerliliği devam etmektedir. Bu yıl online olarak yapılan sınavın asgari başarı puanı 70’dir.

Erasmus+ Programının 2021-2027 döneminde kendi iç dinamiklerini ve kurallarını yenileme durumu göz önüne alınarak olası güncellemeleri beklemek adına süreç takviminde yer alan süreçlerimiz ileri ki tarihlere ertelenebilir. Bu sebeple web sayfamızı, sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi, e-posta adreslerinizi kontrol etmeyi unutmayınız.

 
 
2021-2022 Akademik Yılı Erasmus+ Programı Yabancı Dil Sınav Sonuçlarına Buradan Ulaşabilirsiniz.
 
 
 
Bilgilerinize sunar, sağlıklı günler dileriz.
 
Erasmus+ Programı Birimi