HABERLER VE ETKİNLİKLER
Vize işlemleri İçin gerekli Teyit Belgesi (Confirmation Sheet) hk. 22.06.2020

Değerli Öğrencilerimiz lütfen aşağıdaki bilgileri dikkatlice okuyunuz.

2020-2021 akademik yılında Erasmus+ Öğrenim Hareketliliğinden yararlanacak öğrencilerimizin vize işlemlerinde geç kalmamaları adına, vize talep evrakları arasında bulunan Teyit Belgesi (Confirmation Sheet) dilekçe karşılığında Erasmus+ Program Birimi'nden e-posta aracılığıyla temin edilebilecektir.

Teyit Belgesi (Confirmation Sheet) talebinde bulunan öğrencilerin aşağıdaki belgeleri Erasmus otomasyon sistemine (ytuerasmus.yildiz.edu.tr) yükledikten sonra Teyit Belgesi (Confirmation Sheet)  taleplerini e-posta aracılığıyla erasmus@yildiz.edu.tr adresine iletmeleri gerekmektedir. Talepleri alınan öğrencilerin teyit belgeleri 3 iş günü içerisinde imzalı ve mühürlü olacak şekilde yine e-posta aracılığıyla öğrenciye mail ekinde gönderilecektir.

Sisteme yüklenmesi gereken belgeler;

--Letter of Acceptance (Karşı kurumdan temin edeceğiniz kabul belgesinde faaliyet tarihlerinizin gün ay yıl olacak şekilde yer alması gerekmektedir. Faaliyet tarihleri, yazmayan öğrencilerin kabul belgelerine ek olarak misafir olacakları kuruma ait akademik takvim eklemeleri gerekmektedir.)

-Dilekçe (Duyuru ekinde yer almaktadır. Belgenin öğrenci tarafından doldurup imzalandıktan sonra otomasyon sistemine kabul belgesiyle beraber yüklenmesi gerekmektedir. )

2020-2021 akademik yılı için üniversitemize tahsis edilecek hibe miktarı belli olmadığından her bölüm için 2020-2021 akademik yılı Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Üniversite Yerleştirme Listesinde yer alan öğrencilerin ilk yarısı Teyit Belgesini(Confirmation Sheet)  hibeli olarak , diğer yarısı ise hibesiz olarak değerlendirilecektir. Bu dağıtım nihai hibe dağıtım sistemi değildir. Hibeler açıklana kadar önlem amaçlı oluşturulan bir hibe dağıtım sistemidir.

Hibeler açıklanana kadar talep edilecek Teyit Belgesi (Confirmation Sheet) belgeleri için 19.06.2020 tarihinde ilan edilen Öğrenci Seçim Listesi kullanılacaktır.

Nihai hibe listesi ilan edildikten sonra Teyit Belgesi (Confirmation Sheet) hibeli olarak düzenlemiş ancak hibe hakkı elde edemeyen öğrencilerin bu belgelerini yeniden hibesiz şekilde düzenlemesi ve Erasmus+ Program Birimi'ne konuyla ilgili başvurması zorunludur. Hibe durumu değişen öğrencilerin yurtdışına çıkmadan önce güncel Teyit Belgesi (Confirmation Sheet) sisteme yüklemiş olmaları gerekmektedir.

NOT: Teyit Belgesinin (Confirmation Sheet) imza işlemi e-posta üzerinden gerçekleşecektir.  

NOT: Kabul belgesi ve dilekçesini sisteme yükleyen öğrencilerin Teyit Belgesi (Confirmation Sheet) talebinde bulunmak istediklerine dair taleplerini e-posta ile erasmus@yildiz.edu.tr adresine bildirmeleri zorunludur. Gönderilecek e-postaların konu kısmında fakülte bilgisi yer alması gerekmektedir.

NOT: Toplam öğrenci sayısı tek sayı ile biten bölümlerde hesaplanan ilk yarı bir üst sayıya yuvarlanır. Örneğin 19 kişilik bir bölümde ilk 10 kişi, 33 kişilik bir bölümde ilk 17 kişi Teyit Belgesini (Confirmation Sheet) hibeli olarak değerlendirilecektir.

NOT: Belgelerin onaylanması 3 iş günü içerisinde olmaktadır.

EK: DİLEKÇE ÖRNEĞİ İÇİN TIKLAYINIZ

Hibe miktarlarına web sayfamızın Giden Öğrenci/Hibe Miktarları kısmından ulaşabilirsiniz.

Önemli Not : Yukarıda belirtilen süreç sadece vize işlemleri (Teyit belgesi onayı) için hazırlanmıştır. Öğrencilerin hibeli yada hibesiz olma durumlarını garanti altına almamaktadır.

Hibelerin tahmini açıklanma tarihi Temmuz ya da Ağustos 2020 olarak öngörülmektedir.

 

Covid notlar:

• Covid önlemleri kapsamında alınabilecek yeni önlemleri, süreçleri, alınan kararları web sayfamızdan takip ediniz. Ayrıca ülkemizin ve gideceğiniz ülkenin yetkili makamlarının duyurularını da takip ediniz.

•Özellikle güz ve güz+bahar öğrencilerinin yerleştiği kurumla güz dönemi için öğrenci alıp almayacakları noktasında görüşmenizde fayda bulunmaktadır.

•Pandeminin henüz tamamen sonlanmamış olması ve olası ikinci üçüncü dalgaları da göz önünde bulundurularak işlemlerinize devam etmenizi tavsiye etmekteyiz.

•Pandeminin devam etmesi durumunda faaliyetler gerçekleştirilemeyeceği için yapacağınız herhangi bir harcamanın mücbir sebep kapsamında değerlendirilmeyeceğini ve karşılanmayacağını bilmenizi isteriz. Böyle bir durumda Türkiye Ulusal Ajansı ve YTÜ Erasmus Ofisi herhangi bir sorumluluk alamamaktadır.

 

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

Erasmus+ Program Birimi