HABERLER VE ETKİNLİKLER
Corona Virüsü Covid-19 Salgını ve Erasmus+ Programı Hakkında Alınan Kararlar

Değerli öğrencilerimiz,

Covid-19 salgını sebebiyle Erasmus+ Programı süreçleri için alınan kararlar aşağıda yer almaktadır. Gelişen süreçlerde ülkemizin yetkili makamlarının aldığı yeni kararlar olması halinde sizlerle paylaşılmaya devam edilecektir.

  1. Covid-19 sebebiyle hareketliliğini yarıda kesip ülkemize dönen öğrencilerimizden;
  1. Hareketliliğe devam etmeyecek olanların durumu mücbir sebep sayılıp misafir oldukları kurumda öğrenim gördükleri süre kadar hibeleri hesaplanıp kendilerinde bırakılacaktır.
  1. Salgının sona ermesiyle birlikte misafir oldukları kurumlarda öğrenimlerine devam etmek isteyen öğrencilerin Türkiye’de geçirdikleri süre hibelerinden kesilmeyecektir. Ancak yurt dışına çıkmadan önce süreçlerini değerlendirmek için ofisimizle iletişime geçmeleri gerekmektedir.
  1. Covid-19 sebebiyle hareketliliğini yarıda kesip ülkemize dönen öğrencilerimizin dönüş uçak biletlerinin, Covid-19 salgını sonrasını kapsayacak şekilde iadesi yapılmayan konaklama ücretlerinin, Covid-19 kapsamında yapmak zorunda kaldıkları sağlık sigortalarının; tamamının yada bir kısmının, yıl sonunda bütçemizin el vermesi halinde ödenmesi planlanmaktadır. Bu sebeple bu üç sürece ait evraklarınızı olası bir ödeme için saklayınız.
  1. Covid-19 sebebiyle hareketliliğini yarıda kesip öğrenimlerine üniversitemizde devam etmek isteyen öğrencilerimizin intibak ve kayıt süreçlerinde mağduriyet yaşamamaları için gerekli tüm önlemler alınacaktır. Alınacak kararlarla ilgili duyurularımızı takip etmeniz yeterlidir.
  1. YÖK tarafından alınan karar gereği 13 Mart 2020 tarihinden itibaren tüm öğrencilerimizin öğrenim amaçlı yurt dışı ziyaretleri durdurulmuştur. Bu sebeple ikinci bir karar alınana dek öğrenci dosya teslimleri kabul edilmeyecek ve hibe sözleşmesi imzalanmayacaktır.
  1. Sağlık Bakanlığı tarafından "Sağlık Tedbirleri Uygulaması" kapsamında; ateş, öksürük, solunum sıkıntısı gibi herhangi bir belirti/bulgu olmasa bile 14 gün boyunca evden çıkılmaması konusunda uyarı yapılmıştır. Bu sebeple Erasmus+ Programı dönüş evrak işlemlerinizi en az 14 günlük süreyi geçirdikten sonra başlatabilirsiniz.

İlgili süreçte yapılacaklar hakkında e-posta ve telefon yoluyla ofisimizden destek alabilirsiniz. İkinci bir duyuruya kadar ofisimiz öğrenci ziyaretlerine kapalı olacaktır.

 

Bilgilerinize sunarız,

Erasmus+ Programı Birimi