HABERLER VE ETKİNLİKLER
COVID-19 Salgını İtalya ve Diğer Ülkeler İçin Bilgilendirme

Değerli Öğrencilerimiz,

COVID-19 salgını sebebiyle İtalya’da şu anda Erasmus+ öğrenim hareketliliği yapmakta olan öğrencilerimiz ofisimizle iletişime geçmek koşuluyla faaliyetlerini sonlandırıp ülkemize dönüş yapabilirler. Bu öğrencilerin dönüşleri “mücbir sebep” kapsamında değerlendirilecek ve İtalya’da geçirdikleri süre kadar hibe ödemeleri kendilerinde bırakılacaktır. Dönüş talebi bulunan öğrencilerimizin ofisimizle e-posta aracılığıyla iletişime geçmeleri gerekmektedir. Dönüş yapan öğrencilerin bahar döneminde YTÜ’de derslerine devam edip edemeyecekleri hususunda başvurularını bölümlerine-fakültelerine yapmaları gerekmektedir.

İtalya haricinde faaliyet gerçekleştiren ancak COVID-19 salgını sebebiyle misafir bulundukları üniversitenin tatil edilmesi kararı alınmış ya da virüsten etkilenen/etkilenebilecek diğer program ülkelerinde bulunan öğrencilerin dönüşlerinin yukarıda belirtildiği şekilde değerlendirilmesi öngörülmektedir. Dönüş talebi bulunan öğrencilerimizin ofisimizle e-posta aracılığıyla iletişime geçmeleri gerekmektedir.

Sağlık Bakanlığı tarafından "Sağlık Tedbirleri Uygulaması" kapsamında; ateş, öksürük, solunum sıkıntısı gibi herhangi bir belirti/bulgu olmasa bile 14 gün boyunca evden çıkılmaması konusunda uyarı yapılmıştır. Bu sebeple Erasmus+ Programı dönüş evrak işlemlerinizi en az 14 günlük süreyi geçirdikten sonra başlatabilirsiniz. İlgili süreçte yapılacaklar hakkında e-posta ve telefon yoluyla ofisimizden destek alabilirsiniz.

 

https://www.saglik.gov.tr/

https://hsgm.saglik.gov.tr/tr/bulasici-hastaliklar/2019-n-cov/liste/2019-ncov-sik-sorulan-sorular.html

 

Bilginize sunarız,

YTÜ Erasmus+ Program Birimi