HABERLER VE ETKİNLİKLER
2019-2020 Akademik Yılı KA-103(AB Ülkeleri) Öğrenim ve Staj Hareketliliği Nihai Başarı Puanları Listesi Hk.

Değerli öğrencilerimiz,

 

2019-2020 akademik yılı KA-103(AB Ülkeleri) Öğrenim ve Staj Hareketliliği Nihai Başarı Puanları Listesi ekte yer almaktadır.

 

Staj hareketliliği için 2 periyot bulunmaktadır.

 

1.periyot 01.06.2019-28.02.2020 

 

2.periyotsa 01.01.2020-30.09.2020 tarihleri arasındadır.

 

1.periyotta staj yapmak isteyen öğrencilerin bölüm Erasmus+ koordinatörlerine onaylattırılmış kabul mektuplarını 1-5 Nisan tarihlerinde Erasmus+ ofisine elden teslim etmeleri gerekmektedir.

 

2.periyotta staj yapmak isteyen  öğrencilerin 1-5 Nisan tarihlerinde 2.periyotta staj yapmak istediklerine dair dilekçe yazıp Erasmus+ ofisine elden teslim etmeleri gerekmektedir.

 

2019-2020 akademik yılı Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği üniversitelere yerleştirme işlemleri bölüm koordinatörleri tarafından 11-15 Mart tarihleri arasında yapılacaktır. Belirtilen tarihler arasında bölüm koordinatörünüzle iletişime geçmeniz ve yerleştirme işlemine dair bölüm koordinatörleri tarafından uygulanacak işlemleri tamamlamanız gerekmektedir.

 

11-15 Mart  tarihleri arasında bölüm koordinatörleri tarafından yapılacak olan üniversitelere yerleştirme işlemi sırasında herhangi bir üniversiteye yerleşmeyen veya herhangi bir sebepten ötürü bölüm koordinatörü ile iletişime geçmeyen öğrenciler 2019-2020 akademik yılı Erasmus+ Öğrenim Hareketliliğinden yararlanamayacaktır. Bu konuda gereken hassasiyeti göstermeniz gerektiğini önemle belirtmek isteriz.

 

Bölüm Koordinatörlerinin isim ve iletişim bilgilerinin yer aldığı Bölüm Koordinatörleri Listesine birimimiz web sayfası www.eu.yildiz.edu.tr ya da www.erasmus.yildiz.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

 

Önemli Hatırlatmalar:

 

-11-15 Mart tarihleri arasında bölüm koordinatörleri tarafından yapılacak olan üniversitelere yerleştirme işleminin hangi gün ve saatte yapılacağı bölüm koordinatörleri tarafından duyurulacaktır.Bu nedenle bölümünüz web sayfasını,pano vb. ilanları takip etmenizi önemle tavsiye ederiz.Bölüm koordinatörünüzle iletişme geçebilirsiniz.

 

-Yerleştirme işlemi yapılırken başarı sırası esas alınmaktadır.Anlaşma yapılan üniversitelerin özel şartları ayrıca göz önünde bulundurulmaktadır.

 

-Gitmeyi planladığınız kurumun eğitim dili veya dil sertifikası talebi hakkında önceden bilgi toplamanız yararınıza olacaktır. İlgili üniversitelere ait ikili anlaşmaları inceleyebilir veya üniversitelerin web sayfalarını inceleyebilirsiniz.

 

-İkili anlaşmada yazan kontenjan ve süre bilgilerine göre başarı sırası esas alınarak öğrenciler üniversitelere yerleştirilecektir.

 

-Başvuru esnasında talep edilen dönem tercihleri, yerleştirme işlemleri sırasında değiştirilebilir.

 

- Öğrencinin misafir olacağı kurumdan bir dönem için 30 ECTS, 2 dönem için 60 ECTS ders alması gerekmektedir. Karşı kurumdan alınan her dersin YTÜ’de karşılığının bulunması ve daha önce YTÜ’de almadığı veya alıp kaldığı derslerden oluşması gerektiği hususunu dikkate alarak hareket etmeniz ve tercihlerinizi bu koşulları göz önünde bulundurarak yapmanız sonradan oluşabilecek problemlerin önüne geçmesi açısından önem arz etmektedir. Yeterli ders yükü bulunmayan öğrencilerin faaliyet gerçekleştirmeleri uygun değildir.

 

-Üniversitelere yerleştirme işlemi sırasında üniversite tercihi yapmanız ve mevcut anlaşmalarda yer alan kontenjanlardan birine yerleşmeniz gerekmektedir. Yerleştirme işlemi sonrasında herhangi bir üniversiteye yerleşmeyen öğrenciler 2019-2020 akademik yılında Erasmus+ Öğrenim Hareketliliğinden faydalanamayacaktır. Ek Liste veya Yedek Liste şeklinde bir uygulama bulunmamaktadır. Yerleştirme işlemi sonrasında bölümlerden yeni bir yerleştirme listesi talep edilmesi öngörülmemektedir.

 

Başarılı bir akademik yıl geçirmeniz dileğiyle.

 

Erasmus+ Program Birimi

 

 

2019-2020 Akademik Yılı KA-103 Öğrenim Hareketliliği Nihai Başarı Puanları Listesi

 

2019-2020 Akademik Yılı KA-103 Staj Hareketliliği Nihai Başarı Puanları Listesi