Değerli öğrencilerimiz,
2020-2021 Akademik Yılı KA-131 (AB Ülkeleri) Öğrenim Hareketliliği Nihai Başarı Puanları Listesi ekte yer almaktadır.
2021-2022 Akademik Yılı Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği üniversitelere yerleştirme işlemleri Bölüm Erasmus Koordinatörleri tarafından 26 Nisan-07 Mayıs tarihleri arasında yapılacaktır. Belirtilen tarihler arasında bölüm koordinatörünüzle iletişime geçmeniz ve yerleştirme işlemine dair bölüm koordinatörleri tarafından uygulanacak işlemleri tamamlamanız gerekmektedir. Yerleştirme işleminin yapılacağı tarihi Bölüm Erasmus Koordinatörünüz belirleyecektir. Bu nedenle bölümünüz web sayfasını, e-posta adreslerinizi vb. duyuruları takip etmenizi önemle tavsiye ederiz.
26 Nisan-07 Mayıs tarihleri arasında bölüm koordinatörleri tarafından yapılacak olan üniversitelere yerleştirme işlemi sonrasında herhangi bir üniversiteye yerleşmeyen yada herhangi bir sebepten ötürü bölüm koordinatörü ile iletişime geçmeyen öğrenciler 2021-2022 akademik yılı Erasmus+ Öğrenim Hareketliliğinden yararlanamayacaklardır. Yerleşme hakkı kazanabilmeniz için gereken hassasiyeti göstermeniz gerektiğini önemle belirtmek isteriz.
Bölüm Koordinatörlerinin isim ve iletişim bilgilerinin yer aldığı 'Bölüm Erasmus Koordinatörleri Listesine' birimimiz web sayfasından ulaşabilirsiniz.
Önemli Hatırlatmalar:
-Yerleştirme işlemi yapılırken başarı puan sırası esas alınmaktadır. Bulunla birlikte anlaşma yapılan üniversitelerin özel şartları ayrıca göz önünde bulundurulmaktadır.
-Tercih etmeyi planladığınız kurumun eğitim dili / dil sertifikası talebi hakkında önceden bilgi toplamanız yararınıza olacaktır. İlgili üniversitelere ait ikili anlaşmaları ve üniversitelerin web sayfalarını inceleyebilirsiniz.
-Başvuru esnasında talep edilen dönem tercihleri, yerleştirme işlemleri sırasında değiştirilebilir.
- Öğrencinin misafir olacağı kurumdan bir dönem için 30 ECTS, iki dönem için 60 ECTS ders alması gerekmektedir. Karşı kurumdan alınan her dersin YTÜ’de karşılığının bulunması ve öncelikle daha önce YTÜ’de almadığı, zorunlu durumda alıp kaldığı derslerden oluşması gerektiği hususunu dikkate alarak hareket etmeniz ve tercihlerinizi bu koşulları göz önünde bulundurarak yapmanız sonradan oluşabilecek problemlerin önüne geçilmesi açısından önem arz etmektedir. Öğrencinin faaliyeti gerçekleştireceği dönemde yeterli sayıda ECTS kredi yükü olması, bir başka deyişle Öğrencilerin diploma/derecelerinin gerektirdiği çalışmaları yurtdışında yapmak üzere her dönem için 30 ECTS kredisi alabilecek ders yüküne sahip olması gerekmektedir. Dolayısıyla yeterli ders yükü bulunmayan öğrenciler hareketlilikten yararlanamaz.
-Üniversitelere yerleştirme işlemi sırasında üniversite tercihi yapmanız ve mevcut anlaşmalarda yer alan kontenjanlardan birine yerleşmeniz gerekmektedir. Yerleştirme işlemi sonrasında herhangi bir üniversiteye yerleşmeyen öğrenciler 2021-2022 akademik yılında Erasmus+ Öğrenim Hareketliliğinden faydalanamayacaklardır. Ek Liste veya Yedek Liste şeklinde bir uygulama bulunmamaktadır.
-Üniversitelere yerleşen her öğrencinin birer defa olmak üzere üniversite ve dönem değişikliği yapma hakkı bulunmaktadır. Tercihlerinizi yaparken bu durumu göz önünde bulundurmanız gerekmektedir.
-Erasmus+ Programının 2021-2027 dönemine geçiş sürecinde Bölüm Erasmus Anlaşmalarında (tarih, kontenjan, anlaşmanın geçerliliği gibi) güncellemeler olmuş olabilir. Detaylı bilgiler Bölüm Erasmus Koordinatörleriniz ile paylaşılmıştır. Yerleştirme işlemleri esnasında gerekli destek Bölüm Erasmus Koordinatörleriniz tarafından sağlanacaktır.
-Asgari başarı şartlarını sağlayamayan öğrenciler yerleştirme talebinde bulunamazlar.
-Çift anadal öğrencileri sadece başvuru yaptıkları bir anadaldan yerleştirme talebinde bulunabilirler. İki anadaldan aynı anda yerleşme durumunda öğrencinin Erasmus süreçleri sonlandırılır.
Diğer detaylara 2021-2022 Akademik Yılı Başvuru metinlerinden ve sunumlarından ulaşabilirsiniz.
2021-2022 Akademik Yılı Erasmus+ Programı Staj Hareketliliği Puan Listesine Buradan Ulaşabilirsiniz.
Yeni dönem kuralları ve Covid-19 süreci hakkında bilgilendirme
Türkiye ile Avrupa Birliği arasında 2021-2027 yeni Erasmus+ programına katılım anlaşması ile 2021 Yılı Delegasyon Anlaşması henüz imzalanmamıştır. Söz konusu anlaşma süreçlerinde yaşanacak gecikmelerden veya aksaklıklardan kaynaklanabilecek maddi veya manevi kayıplardan Türkiye Ulusal Ajansı ve Yıldız Teknik Üniversitesi sorumlu tutulamaz.
Covid-19 kapsamında alınabilecek yeni önlemleri, kararları ve yansıyacak süreçleri web sayfamızdan takip ediniz. Ayrıca ülkemizin, yerleşeceğiniz üniversitenin ve ülkenin yetkili makamlarının duyurularını da takip ediniz. Pandeminin devam etmesi durumunda faaliyetlerin gerçekleştirilememesi halinde yapacağınız herhangi bir harcamanın mücbir sebep kapsamında değerlendirilmeyecek ve karşılanmayacaktır. Böyle bir durumda Türkiye Ulusal Ajansı ve Yıldız Teknik Üniversitesi herhangi bir sorumluluk almamaktadır.
Başarılı bir akademik yıl geçirmeniz dileğiyle,
Erasmus+ Program Birimi